Kneza Mislava 11, 10000 Zagreb  OIB: 58424934358


Radnički sindikat Hrvatske - Tiger osnovan je s ciljem ujedinjenja radnika u zajedničkom, zakonitom djelovanju na poboljšanju radnih i materijalnih uvjeta.


Osnovali su ga radnici prijevoza, sortirnice, mreže, dostave i hpekspresa –

Hrvatske pošte d.d. iz Zagreba, a tijekom nekoliko mjeseci okupili smo

članove iz svih dijelova Hrvatske.

Nikada lošiji položaj zaposlenih u Hrvatskoj pošti potaknuo nas je na organiziranje Sindikata koji će se boriti za interese radnika, jer smo svjedoci velikog nezadovoljstva zbog niskih plaća i loših uvjeta rada (pritisaka, nerealnih ciljeva i ocjenjivanja, načina provođenja izaslanja, neprovođenja mjera zaštite na radu i dr.).


U Hrvatskoj pošti djeluje nekoliko sindikata, a najveći među njima kao da je zaboravio osnove sindikalnog djelovanja kroz kolektivno pregovaranje odričući se nekadašnjih prava iz kolektivnih ugovora u korist Poslodavca (pristankom na smanjenje vrijednost boda sa 8,50 kn na 8,00 kn, jubilarnih nagrada, dana godišnjeg odmora, dana za dobrovoljno darivanje krvi s dva na jedan ....).

Od reorganizacije Hrvatske pošte 2010. do danas, djelujući kroz radnička vijeća, „propuštali“ su se argumentirano boriti za boljitak radnika, pa su provedene sve „vizije“ Poslodavca vezane uz izmjene sistematizacija radnih mjesta, pravilnika o plaćama i ocjenjivanjima koje je praksa pokazala nerealnima i neprovedivima za radnika – osim na teret njihovog položaja i prava.


Da bi u skladu sa Zakonom postali reprezentativni, a time došli u poziciju utjecaja na izmjene prethodno navedenih akata Poslodavca i sudjelovanje u pregovorima za Kolektivni ugovor, nužno je da dodatno povećamo broj članova.

Stoga vas pozivamo da nam se pridružite učlanjenjem, a uz to i aktivno dostavljate sve informacije vezane uz probleme na vašim radnim mjestima. Samo takvim, zajedničkim djelovanjem, možemo ostvariti ciljeve.


Naša je težnja radnicima Hrvatske pošte vratiti dostojanstvo, pristojne plaće i dobre uvjete rada.

Ako razmišljate kao i mi, javite nam se!

Učlanite se već za 1kn mjesečno!